3.12.2011

Holy Mary MOTHER Of God.

Πριν απο λίγες μέρες γιόρταζαν όλες οι γυναίκες αλλά εγώ θα ήθελα να επικεντρωθώ σε μία μόνο συγκεκριμένη ιδιότητα, ίσως τη σημαντικότερη, από την πληθώρα που κατέχουν. 

Τα χαρακτηριστικά που τους δίνει η ιδιότητα αυτή είναι η ατέλειωτη υπομονή, η ανύπαρκτη απελπισία, η συνεχής δραστικότητα, η ετοιμότητα, η ανύπαρκτη ψυχραιμία για μικρά πράγματα και η αναπάντεχη ύπαρξή της άλλες φορές, η τάση τους να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό ενώ έχουν κολυμπήσει και τα έχουν καταφέρει σε τρικυμίες και λοιπές θαλασσοταραχές, η διασκεδαστική τους αφηρημάδα, η ικανότητά τους να κάνουν οτιδήποτε τόσο καθαρό και μυρωδάτο, όπως δεν θα μπορούσαμε ποτέ εμείς ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε όλα τα σαπούνια και όλα τα μπαχάρια μαζί, η ευκολία με την οποία συγκινούνται και βάζουν τα κλάμματα,  η ανιδιοτελής και αστείρευτη προσφορά τους όσον αφορά τα πάντα. Τα πάντα όμως. 

Κυριότερο όμως και πιο μαγικό απ' όλα είναι η Αγάπη που ποτέ δεν φαίνεται να τελειώνει ότι και να γίνει, ότι και να κάνουμε. Είναι σαν ένας δείκτης που με το χρόνο μόνο ανεβαίνει, επειδή δεν μπορούμε ποτέ να γίνουμε λιγότερο παιδιά τους, δεν μπορούμε ποτέ να αναιρέσουμε ότι ήμασταν μέρος τους για εννιά μήνες και θα βρίσκουμε καταφύγιο σε αυτές για τα υπόλοιπα εννιακόσια χρόνια, γιατί δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει ότι εκείνες μας έδωσαν ζωή.

Ξέρω ότι η ημέρα της Μητέρας είναι το Μάιο, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να περιμένω δύο μήνες.

Χαρίστε της και κανένα λουλούδι καμιά φορά, η αγάπη τους και γι' αυτά είναι ανεξήγητα μεγάλη.

2 comments:

  1. Mporei na mn tis to lew...
    Kai na tis moutrwnw otan 8elei agkalies...
    Eidika mprosta se kosmo... Klassika.. "Muuuum...."
    *whispers* Alla tin agapw tin vrwmiara... dont say anyone... <3

    ReplyDelete
  2. Hell yeah!Oh good lord yeah!!!Prepei na sas zileuoume tis gynaikes pou mporeite na zisete mia toso megaleiodi agapi!!!Parapempo sta pathi tou xristou tou Mel Gibson pros enisxysi ton logon mou!

    ReplyDelete