4.10.2011

Let's dream in the moonlight cause It's easy to blame the weather.

Όλα ήταν τότε σαν πρωτομαγιά, σαν άνοιξη, σαν δεκαπενταύγουστος, σαν τον ήλιο του καλοκαιριού και την πρώτη βροχή του φθινοπώρου. Σαν τα υπέροχα ροδοκόκκινα άνθη της αμυγδαλιάς και το τρυφερό χορτάρι του παραδείσου. Όπως τα παιδικά χαμόγελα ή τα πεφταστέρια όταν κοιμόμαστε στρωματσάδα. Κι έτσι περνούσε ο καιρός στολισμένος με υποσχέσεις και η ζωή μας σαν κάστρο φτιαγμένο από άμμο και όνειρα και χρωματιστά πουλάκια origami. 

Μα θέμα χρόνου ήταν μοναχά να κάνει και ο χειμώνας την επιβλητική του εμφάνιση, μαζί με το βελούδινο σκοτεινό του πέπλο, τυλίγοντάς μας παρά τη θέλησή μας, και τις μέρες εκείνες της μελαγχολίας, που μας κάνουν να θέλουμε να κρυφτούμε σε μια φωλιά από κουβέρτες και τζάκι και παπλώματα. Μέχρι να περάσει το ψύχος, μέχρι να γίνει το σκοτάδι λιακάδα και η αδυσώπητη βροχή γλυκό κύμμα. 

Είναι τότε που το μαύρο θα γίνει πάλι ουράνιο τόξο, τα χλωμά μας πρόσωπα θα καταλάβουν τα ηλιοκαμμένα μάγουλα του καλοκαιριού και οι καρδιές μας θα γεμίσουν από ελπίδα και από φως και ίσως πάλι από αγάπη. 

Τι θα μπορούσε άλλωστε να είναι πιο σημαντικό απ' την αγάπη;

4 comments:

  1. "Τι θα μπορούσε άλλωστε να είναι πιο σημαντικό απ' την αγάπη;"

    Μπορώ να βρω 2-3 πράγματα σημαντικότερα από την αγάπη αλλά θα με λογοκρίνει το ΕΣΡ.Οπότε αρκέσου σε αυτό.Love is overrated μικρή ξανθιά.Cheer up!!

    ReplyDelete
  2. I refuse to believe that my dear.
    Egos are overrated, money is overrated, careers are overrated.
    Love is "underestimated" and it's high time we stopped killing the little that there is left.

    ReplyDelete
  3. "To love and win is the best thing. To love and lose, the next best."
    -William M. Thackeray

    I think that's enough to say...

    ReplyDelete
  4. Eisai toso mesa sto myalo mou pou ftano sto simeio na leo maresei pou se exo epirreasei!I am coming my dearest!

    ReplyDelete